• Bantuan kerusi roda

Perutusan

Y.A.B Perdana Menteri  Dato' Sri Najib Tun Razak

Y.A.B Perdana Menteri Dato' Sri Najib Tun Razak

"Saya berbangga atas kegigihan pertubuhan ini menjaga kebajikkan dan kebajikkan rakyat atas usaha dan inisiatif sendiri tanpa mengharapkan sokongan dari Kerajaan semata-mata.

Saya percaya usaha KER1M yang sentiasa menghulurkan bantuan kemanusiaan ini mampu memberikan faedah dan manfaat kepada rakyat."

Y.A.B Timbalan Perdana Menteri  Dato' Sri Dr. Zahid Hamidi

Y.A.B Timbalan Perdana Menteri

Dato' Sri Dr. Zahid Hamidi

Syabas dan tahniah diucapkan kepada Persatuan Kesejahteraan Rakyat 1Malaysia (KER1M) diatas usaha gigih menerbitkan bulletin KER1M edisi terbaru.

Saya turut berbangga atas komitmen KER1M sebuah NGO yang digerakkan atas inisiatif sendiri tanpa mengharapkan sokongan kerajaan dan begitu proaktif menjaga hal ehwal kebajikkan masyarakat yang kurang bernasib baik."

YBhg.Tan Dr. Sri Ali Hamsa Ketua Setiausaha Negara

YBhg.Tan Dr. Sri Ali Hamsa Ketua Setiausaha Negara

"Sepertimana sedia maklum 1Malaysia ialah satu gagasan bagi memupuk perpaduan dalam di kalangan rakyat Malaysia yang berbilang kaum, berteraskan beberapa nilai penting yang seharusnya menjadi amalan setiap rakyat Malaysia.

Saya percaya dengan berteraskan gagasan ini, Persatuan Kesejahteraan Rakyat 1 Malaysia (KER1M) akan terus komited dalam menyampaikan perkhidmatan mereka kepada rakyat."

YB. Dato' Seri Hishammuddin Tun Hussein Menteri Pertahanan Malaysia

YB. Dato' Seri Hishammuddin Tun Hussein

Menteri Pertahanan Malaysia

"Saya percaya usaha yang dilakukan persatuan KER1M dalam dalam penerbitan buletin KER1M ini boleh dijadikan sebagai wadah bertukar informasi dan maklumat mengenai aktiviti dan hal ehwal kebajikkan yang berlaku dari masa ke sesama.

Saya mendoakan agar persatuan KER1M terus maju pada masa hadapan dan komited menghulurkan bantuan serta menjaga kebajikkan golongan yang memerlukan."

 

YH.Penolong Pesuruhjaya RELA Dato Ranjith

YH.Penolong Pesuruhjaya RELA

Dato Ranjith

"Usaha KER1M yang memberi pelbagai khidmat bantuan serta nasihat telah membantu beberapa individu untuk meneruskan kehidupan harian dan dengan sokongan YAB Perdana Menteri serta pihak kerajaan maka persatuan KER1M akan menjadi contoh persatuan yang maju jaya serta memperjuangkan nasib golongan yang kurang bernasib baik"

YM Tan Sri Tengku Azlan Ibni Sultan Abu Bakar

YM Tan Sri Tengku Azlan Ibni Sultan Abu Bakar

"Saya amat berbangga dengan KER1M yang merupakan sebuah pertubuhan yang aktif dan sentiasa mengambil berat akan kebajikkan dan keperluan rakyat yang memerlukan bantuan serta memupuk semangat kemasyarakatan tanpa mengira kaum, agama, bangsa dan jantina."

YB.Datuk Seri Liow Tiong Lai Menteri Pengangkutan Malaysia

YB.Datuk Seri Liow Tiong Lai Menteri Pengangkutan Malaysia

"Syabas dan tahniah diucapkan kepada Pengerusi dan seluruh Ahli Jawatankuasa Tertinggi Persatuan Kesejahteraan Rakyat 1Malaysia (KER1M) diatas usaha gigih dalam penerbitan ini.

Saya mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan selamat maju jaya kepada Persatuan Kesejahteraan 1Malaysia KER1M diatas usaha murni ini dan berharap seluruh Rakyat Malaysia manykong hasrat kerajaan dalam manjayakan matlamat gagasan 1 Malaysia."

YB. Datuk Seri Dr. S Subramaniam Menteri Kesihatan Malaysia

YB. Datuk Seri Dr. S Subramaniam

Menteri Kesihatan Malaysia

"Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan tahniah dan syabas kepada Persatuan Kesejahteraan Rakyat 1Malaysia (KER1M) diatas usaha dalam penganjuran 'Program Jelajah Kempen Kesedaran HIV/AIDS ke seluruh negara. Saya yakin bahawa melalui program ini, rakyat dapat mengetahui pelbagai maklumat yang penting mengenai tips tips pencegahan HIV/AIDS."

YBhg.Tan Sri Dato' Sri Khalid bin Abu Bakar

YBhg.Tan Sri Dato' Sri Khalid bin Abu Bakar

"Kegigihan persatuan ini yang membangunkan imej dan gagasan 1 Malaysia harus diberikan sokongan dan dijadikan contoh oleh mana-mana pertubuhan lain.

Saya percaya komitmen persatuan ini juga akan membantu PDRM menyampaikan maklumat pencegahan jenayah dan tips tips keselamatan dari masa ke semasa didalam penerbitan ini."

YB. Dato' Seri Mohamad Nazri bin Abdul Aziz Menteri Pelancongan Dan Kebudayaan

YB. Dato' Seri Mohamad Nazri bin Abdul Aziz

Menteri Pelancongan Dan Kebudayaan

"Saya berharap lebih banyak pihak akan turut sama menyokong usaha KER1M ini dalam menjaga kesejahteraan rakyat melalui pelbagai aktiviti kebajikkan sosial dan masyarakat"

YBH Tan Sri' Dato Sri Azlanii Dr Mahadevan Mahalingam

YBH Tan Sri' Dato Sri Azlanii Dr Mahadevan Mahalingam

"Saya mengucapkan tahniah dan syabas ke atas usaha baik yang dilaksanakan oleh KER1m dalam membantu dan memberikan komitmen untuk menjaga kesejahteraan rakyat tanpa mengira kaum, agama, bangsa dan jantina. Tindakkan KER1m berlandaskan gagasan YAB Perdana Menteri Dato Sri Najib Razak telah terbukti dengan wujudnya Persatuan KER1M dan saya berharap KER1M dapat meluaskan perkhidmatan ini didalam dan diluar Negara dan menjadi persatuan yang berjaya."

Gandesan A/L Letchumanan

Gandesan A/L Letchumanan

"Hasrat Murni KER1M dalam usaha menyebarluaskan maklumat mengenai gejala AIDS/HIV merupakan sesuatu yang sangat terpuji. Program seperti ini akan dapat membuka minda dan menarik perhatian rakyat kearah memahami punca dan akibat HIV/AIDS.

Selaras dengan usaha-usaha pemupukkan dan pemerkasaan perpaduan seluruh rakyat maka jabatan ini amat berbesar hati untuk bersama-saa berganding bahu merealisasikannya dengan segala tenaga dan keupayaan yang ada."

YB Dato Sri' Richard Riot Anak Jaem Menteri Sumber Manusia Malaysia

YB Dato Sri' Richard Riot Anak Jaem

Menteri Sumber Manusia Malaysia

"Semoga usaha murni persatuan ini dapat diberikan sokongan dari pelbagai pihak sejajar dengan hasrat kerajaan dan Gagasan 1 Malaysia iaitu membela nasib kebajikkan rakyat tanpa mengira kaum, agama dan bangsa.

Usaha ini harus diteruskan demi masa depan anak-anak kita terjamin dan kearah sebuah negara dan komuniti yang berjaya".

YB Dato' Sri Ismail Sabri bin Yaakob

YB Dato' Sri Ismail Sabri bin Yaakob

"Sebagai sebuah badan NGO dalam membantu dan menjaga aktiviti kebajikkan masyarakat sosial, kerajaan sentiasa menyokong dan memberikan kerjasama sepenuhnya dalam menjayakan program-program yang berkaitan kepada kesejahteraan rakyat yng digariskan 'Rakyat didahulukan pencapaian diutamakan'".

Dato' Seri G Palanivel

Dato' Seri G Palanivel

"Saya penuh yakin dengan KER1M yang mrupakan sebuah NGO yang aktif mencari dan menyelesaikan isu isu kemanusiaan dan rumah ke rumah tanpa mengira kaum, agama, bangsa dan keturunan".

YB.Khairy Jamaluddin Menteri Belia Dan Sukan

YB.Khairy Jamaluddin Menteri Belia Dan Sukan

"Saya mengucapkan setinggi-tinggi tahniah dan syabas kepada Persatuan Kesejahteraan Rakyat 1Malaysia (KER1M) atas semangat dan usaha gigih dalam melaksanakan pelbagai aktiviti kebajikkan sosial masyarakat untuk rakyat.

Saya juga difahamkan bahawa Persatuan KER1M mengadakan pelbagai program kesukanan dan rekreasi melalui kerjasama dengan jabatan kerajaan serta syarikat swasta. Ini diharapkan dapat memberi kesedaran kepada rakyat untuk melibatkan diri daam kecergasan sejajar dengan gagasan FIT MALAYSIA yang diterajui oleh Kementeran Belia dan Sukan."

YB. Dato' Haji Abdul Rahman Dahlan Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan & Kerajaan Tempatan Malaysia

YB. Dato' Haji Abdul Rahman Dahlan

Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan & Kerajaan Tempatan Malaysia

"Seperti yang dimaklumkan oleh YAB Perdana Menteri, Gagasan 1 Malaysia adalah satu penilaian untuk kita terus menjadikan Negara kita sebagai sebuah Negara yang berjaya, bertransformasi setanding dengan negara negara lain.

Bagi mencapai hasrat ini, KER1M dilihat berusaha memberikan pelbagai perkhidmatan kepada rakyat khususnya menyatukan rakyat yang berbilang kaum dengan penganjuran pelbagai aktiviti danprogram secara berterusan"

PrintEmail

Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites - Bets.Zone - UK Gambling Websites Use our complete list of trusted and reputable operators to see at a glance the best casino, poker, sport and bingo bonuses available online.