• Bantuan kerusi roda

Persatuan Kesejahteraan Rakyat 1 Malaysia

Persatuan Kesejahteraan Rakyat 1 Malaysia atau dikenali sebagai KER1M , telah ditubuhkan pada 18 November 2013 dengan kelulusan pendaftaran Pertubuhan ROS PPM-005-18112013 . Persatuan KER1M juga memperolehi kelulusan Penerbitan daripada Kementerian Dalam Negeri PP18539/07/2014(033954). Pada tahun 2015 , Persatuan KER1M telah berdaftar bersama Jabatan Perpaduan Negara & Integeriti Nasional (JPNIN) dibawah Jabatan Perdana Menteri. Berikut adalah matlamat-matlamat Persatuan KER1M :-

  1. Menjalankan program dan aktiviti ke arah pembentukan sahsiah dan jati diri.

  2. Melaksanakan program dan aktiviti yang berkaitan dengan kebajikan kemasyarakatan.

  3. Memupuk nilai-nilai murni kepada kanak-kanak dan orang dewasa bagi melahirkan generasi berhemah tinggi.

  4. Menganjurkan program dan aktiviti kesihatan dengan tujuan melahirkan masyarakat yang sihat.

  5. Mengadakan program dan aktiviti yang berunsurkan pendidikan bagi melahirkan generasi yang berkualiti dan dapat menyumbang ke arah kemajuan negara.

  6. Menjalankan kerja-kerja amal bagi tujuan kebajikan terhadap golongan kurang upaya ini seperti yang terlalu miskin,terabai,teraniaya (Abuse) dan yang tidak mempunyai pelajaran akademik (Buta Huruf) Melalui misi dan visi Persatuan KER1M , kami berharap rakyat akan sentiasa menyokong dan memberikan komitmen kepada kami dalam membangunkan lagi status kehidupan yang lebih selesa dan terjamin.

Kami berharap ramai lagi sukarelawan akan turut sertai kami untuk menjayakan pelbagai matlamat murni dari masa ke semasa.

PrintEmail

Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites - Bets.Zone - UK Gambling Websites Use our complete list of trusted and reputable operators to see at a glance the best casino, poker, sport and bingo bonuses available online.